2016. április 13., szerda

Viaszgyertya: ajándék és dekoráció Pünkösdre

Ajándék gyertya Pünkösd dekoráció
Kézzel készített gyertya Pünkösdre

Tavasszal Pünkösdre dekoráljuk otthonunkat

A gyertya kellemes hangulatú ajándék, mely ajándéknak is alkalmas. A kézzel készített gyertyák különleges hangulatot adnak otthonának. Ha három viaszgyertyát összekötünk egy szép szalaggal, az nem csak stabilabban áll majd, de a Pünkösd eljövetelével a szentháromságot, a szoros családi köteléket is szimbolizálhatja.
A méhsejt alakú gyertyák ideálisak házaspárok számára, az ünnep során enyhe mézillatukkal varázsolják ünnepi hangulatúvá otthonukat.

Gyertyakészítés otthon

A saját kezűleg készített gyertyák sokkal személyesebbé tehetik az ajándékokat és otthonunk hangulatát is. A gyertya elkészítését többféle alapanyagból tudjuk megvalósítani. Dönthetünk úgy, hogy régi gyertyákat olvasztunk fel és az olvadt viaszba valamilyen színt keverve mártogatjuk a kanócot. Vásárolhatunk különböző színű és illatú gyertyagyöngyöt is a pünkösdi dekorációs gyertya elkészítéséhez, de találhatunk gyertyazselét is.
Az elkészítésének másik módja, ha a gyertyaviaszt egy síklapra egyenletesen eloszlatjuk, beleteszünk egy kanócot, majd még amíg meleg, feltekerjük henger alakban. Ha a viaszt domború mintákkal díszített felületre öntjük, a gyertya formája is érdekesebb lesz.
A gyertyakészítéshez itt találunk ötleteken angol nyelven.
Gyertyagyöngy gyöngygyertya házilag
Gyöngyből gyertyát





Viaszgyertya: ajándék és dekoráció Pünkösdre, ünnepekre, de akár születésnapokra is. Kézzel készített gyertya dekorációnak és ajándékba Pünkösdre és a tavaszi ünnepekre mindenki számára egyszerűen. Olvassunk a gyertya, ajándék, dekoráció, Pünkösd, tavaszi díszítés, gyertyagyöngy, viasz, gyertyakészítésről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése