2016. május 5., csütörtök

Tavaszi dekoráció. Frissítsük fel bútorainkat

Dekoráció ajándék saját kezű felújítás tavasz
Saját kezűleg felújítva

Ajándékozzuk meg magunkat „új bútorral”. Szövetcsere házilag

A kényelmes új bútorok vásárlására jelentős összegeket kellene költeni, miközben a régi jól bevált bútordaraboknak csak némi felújításra lenne szükségük.
A tavasz közeledtével, amikor belekezdünk a tavaszi munkákba és a lakás dekorációjába, érdeme elgondolkodni azon, hogy miként tudnánk bútorainkat is felújítani. Az évek során kedvessé vált bútordarabok felújításával, egy új fotellel vagy kanapéval ajándékozhatjuk meg magunkat.
A bútorok újjávarázsolásának egyik olcsó és érdekes módja, ha saját kezűleg cseréljük ki az elhasználódott bútorszövetet. Az ágyak, fotelek és kanapék szövete általában kapoccsal van rögzítve az aljához. Első lépésként eltávolítjuk a dekorációs, díszítő elemeket a bútorról, ehhez csavarhúzóra lesz szükségünk. Egy csavarhúzóval vagy éles késsel kipattintjuk a kapcsokat a helyükről, szükség esetén használjunk kombinált fogót is.
Az elhasználódott bútorszövetet bármelyik szabászatban elkészítik a régi mintájára, az általunk választott anyagból.
Érdemes megvizsgálni a farostlemezek és a rugók állapotát is. Ha szükséges, néhány rugó cseréjével kényelmesebbé tehetjük bútorunkat, Ukrajnából kb. 6000 Ft négyzetméteres áron komplett matracot, vagy rugós betétet is rendelhetünk.
Ezután megvizsgáljuk a szivacsbetétet, ha szükséges cseréljük.
Az összeszerelést kapocsbelövő segítségével tudjuk megoldani. A farostlemezt és a rugókat min. 14 mm-es kapcsokkal rögzítsük, a bútorszövet rögzítéséhez elegendő a 10 mm-es.
Ha van némi kézügyességünk egy szinte teljesen új bútorral ajándékozhatjuk meg magunkat a tavaszi dekorációk közepette.
Tavaszi dekoráció. Frissítsük fel bútorainkat és életterünket, házunkat. Tavaszi dekoráció gyanánt ajándékozzuk meg magunkat bútoraink saját kezű, házi felújításával és örvendeztessük meg családunkat. A legfontosabb témák: ajándék, berendezés, dekoráció, tavaszi díszítés, bútorszövet, bútorok felújítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése