2016. május 11., szerda

Pünkösdi dekoráció és díszítés

Így tedd széppé otthonod a tavaszi ünnepen

Pünkösd díszítés dekoráció ajándék
A mellékelt sablon segítségével készített fa
A tavaszi ünnepkörbe tartozik pünkösd ünnepe, amelyen a kereszténység a szentlélek kiáradását ünnepli. Ez a húsvét utáni 7. vasárnapra esik. A hagyomány szerint ezen a napon áradt ki a szentlélek Jézus tanítványaira, és nyitotta meg ajkaikat, hogy hirdessék az igét.

A pünkösdhöz sok népszokás és hagyomány kötődik. A Húsvét környéki időszakban az ünnepnek megfelelő módon díszítjük fel otthonunkat, így ajándékozva ünnepi hangulatot családunknak, rokonainknak és ismerőseinknek.

A Pünkösdhöz kapcsolódik a májusfa állítás is. Hagyományosan május elsejére virradó éjszaka állítják a legények. A májusfa színes szalagokkal, étellel-itallal díszített sudár fa vagy faág volt, amit a kapuhoz erősítettek.

Házunk, lakásunk Pünkösdi díszítése

A dekorációk pünkösdkor természetesen a hagyományokhoz igazodik. A szentlélek jelképe a keresztény egyházban a láng és a fehér galamb. Éppen ezért otthonunk díszítéséhez használhatunk papírból kivágott galambot vagy lángot. A szükséges kontúr mintát letöltheted itt.

Virágok és friss zöld ágak

A Pünkösd jelképe az olajág, a zöld ágak, ami a tél elmúltával a tavaszi újjászületést is jelképezi. Ne felejtsük el, hogy ne kopasszuk meg teljesen a fákat és bokrokat azért, hogy otthonunkat díszítsük. A környezettudatos ember megtalálja az ésszerű mértéket, és zöld ágakhoz tud jutni anélkül, hogy kárt okozzon a természetnek.

Pünkösdi sütemény

A pünkösd nem lehet teljes a hagyományos ebéd nélkül, és természetesen az évszak sajátosságaihoz igazodó sütemény is készül. Mivel ilyenkor már érik a szamóca, ezért készítsünk:

Szamócás-marcipános pünkösdi muffin

Hozzávalók (6 adag):

2 tojás
50 g cukor
100 g reszelt mandulamarcipán
50 g búzaliszt
50 g mandulaliszt (porrá darált mandula)
50 g vaj
5 evőkanál tej
1 kávéskanál sütőpor
250 g eper

A tojások fehérjéből habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet (a búzalisztet előzetesen összekeverjük a mandulaliszttel). Beletesszük a reszelt marcipánt, végül a tojásfehérjét. A sütőformákat kiolajozzuk, és megszórjuk liszttel, majd belekanalazzuk a tésztát. Egész eperszemekkel díszítjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Pünkösdi dekoráció és díszítés a család aprajának és nagyjának. A Pünkösd közeledtével feldíszítjük, kidekoráljuk otthonunkat és házunkat, hogy jó hangulatot ajándékozzunk mindenkinek, vendégeinknek is. Olvassunk még a pünkösdi díszítés, dekoráció, Pünkösd, májusfa, galamb minta, sütemény pünkösdre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése